Araç Cam Buzlanması Nasıl Önlenir

Araç Cam Buzlanması Nasıl Önlenir?

Araç sürücüleri bu yazımızda sizlere Araç Cam Buzlanması Nasıl Önlenir? konusu hakkında bilgiler vereceğim.

Araç Cam Buzlanması Nasıl Önlenir?

Mevsim sıcaklıklılarının sıfırın altında bulunduğu ve dondurucu bir etkinin uzun süreler boyu yaşanabildiği kış aylarında araç sahiplerinin ve sürücülerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri de araç cam buzlanması problemi olarak ortaya çıkmaktadır. Özellikle geceleri çalışmadan soğuk bir şekilde bekleyen araçlar eksi derecelerde görülen hava sıcaklıklarının etkisi ile daha korunmasız bir şekilde karşılaşmaktadır.

Bunun sonucu olarak araç camlarında oluşan buzlanmalar sonucu sürücüler ciddi problemler yaşamakta ve bu buzlanan camlardan dolayı araçlar uzun süre kullanılamaz hale gelerek araç kullanacakların çevreyi görebilmelerini imkânsız kılmaktadır. Bu sorunların karşılaşılması halinde başvurulacak birçok etmen bulunsa da araç cam buzlanması olayının yaşanmaması için önceden önlem almak gerekir. Ayrıca araç içindeki cam sularına gereken kimyasal takviyesinde bulunmak ayrı zamanda araç bakımlarını takip etmek büyük önem teşkil etmektedir.

Araç Cam Buzlanması Nasıl Önlenir?

Araç Cam Buzlanması Halinde Yapılması Gerekenler

Soğuk havaların yıpratıcı etkisine karşın araçların düzenli bakımı yapıldığı halde gece çalışmadan soğuk havaya maruz kalarak araç cam buzlanması sorununu ortaya çıkaran araçlarımızın herhangi bir nedenle buzlanan camlarını temizlememiz mutlaka gerekmektedir. Sürüşü tamamen imkânsız kılan bir sorun olan araç cam buzlanması durumu yaşayan sürücüler için kullanabilecekleri bazı pratik yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

  • Mutlak suretle tüm araç içi su depolarının antifriz ve diğer kimyasal takviyelerini bulundurmak öncelikli bir durumdur.
  • Buzlanan camlar üzerinde kullanılabilecek buz kırıcı/buzlu cam silici gibi ürünlerin araç deposunda bulundurulması bu durumlar için avantaj sağlayacaktır.
  • Gece bıraktığınız aracın sabah camlarının donması halinde camların üzerine ılık su dökerek bu buzlardan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken nokta, suyun sıcaklığının kaynar seviyede olması halinde ani sıcaklık değişiminden hasara yol açabileceğini unutmamak ve kaynar yerine oda sıcaklığında ılık su kullanmaktır. Ayrıca ılık su döküldükten sonra camlar mutlaka kurutulmalı ve donmasına izin vermeden kimyasalla su takviyesinde bulunulmalıdır.
  • Her türden asittik sirke, kolonya gibi kimyasallar çözücü olarak işe yarayabilen pratik ürünlerdendir.

Araç Cam Buzlanmasında Önemli Nokta

Sürücüler mutlaka şunu bilmelilerdir ki araç cam buzlanması halinde aracı asla ve asla kullanmalılardır. Buzlu camla yola çıkan sürücüler hem yasa karşısında suçlu duruma düşecek hem de kendi hayatlarını tehlikeye atacaklardır.


Kontrol Et

Motorlu Taşıtlar Sınavında Kopyaya Gözaltı

Muş’ta, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri mikro kamera ile kopya düzeneği hazırlayarak Motorlu Taşıtlar E-Sınavı’na giren …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir