Kaçak Geçiş Nedir – Kaçak Geçiş Sorgulama ve İtiraz Nasıl Yapılır?

Araç sürücüleri bu yazımızda sizlere Kaçak Geçiş Nedir – Kaçak Geçiş Sorgulama ve İtiraz Nasıl Yapılır? konusu hakkında bilgiler vereceğim.

Kaçak Geçiş Nedir ve Nasıl Yapılır?

İstanbul Boğazı’nı birbirine bağlayan köprüler üzerinde yer alan yollarda araç geçişlerini düzenlemek amacı HGS, yani Hızlı Geçiş Sistemi ve OGS, yani Otomatik Geçiş Sistemi uygulamasına geçilmiştir. Bu uygulamalara göre köprüden her geçişte belli bir miktarda geçiş ücreti verilmesi gerekmektedir. Bunun için postanelerden ya da anlaşmalı yerlerden geçiş kartı alınıp içine belli bir miktarda para yüklenebilir. Ancak kimi durumlarda kartında geçiş için yeterli miktarda para bulunmayan fakat yine de geçiş işlemini yapan kişiler, kaçak geçiş ile köprüden geçmiş sayılıyorlar. Bunun yanında hiç kartı olmayan kişiler de köprü gişelerinden geçince aynı duruma düşmüş olurlar. Kameralar tarafından plaka tespitinin yapıldığı bu durumlarda ceza alan sürücülerin itiraz hakkı bulunmaktadır.

Kaçak Geçiş Cezaları Nasıl Öğrenilir?

Kartında köprüden geçmek için yeterli bakiye bulunmayan ya da kartı olmadığı halde gişeleri kullanan sürücülere kaçak geçiş nedeni ile ceza yazılmaktadır. Gişede günün her anında kayıtta olan kameraların yardımı ile plaka tespiti yapıldıktan sonra plaka sahibine ceza yazılmaktadır. Bu cezaları öğrenmek internet üzerinden mümkün olmaktadır. PTT’nin web sayfası bu cezaların sorgulanması için güvenilir bir kaynaktır. Site üzerinde Hızlı Geçiş Sistemi’nin işlemleri sayfasına girerek sürücünün üyelik işlemlerini yapmaları gerekir. Daha sonra yine aynı sayfada linki bulunan geçiş ihlali durumu sorgulama sayfasından gerekli bilgiler girilerek ceza durumu hakkında bilgi sahibi olunabilir. Aynı zamanda yine bu sayfa kullanılarak geçiş kartlarının bakiye durumu ve gişelerden geçiş zamanları hakkında bilgi alınabilir.

Kaçak Geçiş Cezalarına İtiraz Süreci Nasıl İşler?

Bakiye yetersizliği ya da kart olmaması sonucunda kaçak geçiş yapıldığı zaman izlenmesi gereken bazı yollar vardır. İlk olarak eğer ilk on beş gün boyunca kartın bakiyesi doldurulur ya da kart aboneliği işlemleri yapılırsa ceza yaptırımı uygulanmaz. Ancak gün geçerse ceza işlemleri yapılır. Kimi durumlarda kamera ya da sistem hatalarından dolayı yanlış cezalar kesilebilmektedir. Haksız ceza olduğunu düşündüğünüz durumlarda dilekçe vererek cezaya itiraz hakkınız bulunur. Dilekçe yazılırken bütün detaylar aktarılmalı ve hiçbir nokta atlanmamalıdır.

Kaçak Geçiş Sorgulama Nasıl Yapılır?

Kaçak Geçişleri Sorgulamak İçin TIKLAYIN


Kontrol Et

Motorlu Taşıtlar Sınavında Kopyaya Gözaltı

Muş’ta, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri mikro kamera ile kopya düzeneği hazırlayarak Motorlu Taşıtlar E-Sınavı’na giren …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir